Go Back   NinjaTrader Support Forum > Suggestions and Feedback > Suggestions And Feedback

Suggestions And Feedback New feature suggestions and feedback.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-14-2007, 08:29 AM   #1
Pipqueen
Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 77
Thanks: 3
Thanked 0 times in 0 posts
Smile Better spreads /comission for Forex , alternative broker for using Ninja

Hi Ray and all

Is there any way we can get better spreads for forex. For now the only currency possible for me to make money is EUR/USD. I did talk to Gain and they said Ninja accounts do not qualify for better spreads even if we make the account bigger. Any another broker that would offer a better deal so we can trade more pairs?

Thank you in advance!
Pipqueen is offline  
Reply With Quote
Old 12-14-2007, 08:33 AM   #2
NinjaTrader_Jason
NinjaTrader Customer Service
 
NinjaTrader_Jason's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Breda, Netherlands
Posts: 12,632
Thanks: 138
Thanked 557 times in 541 posts
Default

Hello,

At this time, it is only possible to trade forex with Gain Capital. However, there are plans to add another forex broker in the near future. We do not have a name or ETA yet when this will happen.
NinjaTrader_Jason is offline  
Reply With Quote
Old 12-14-2007, 08:38 AM   #3
Pipqueen
Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 77
Thanks: 3
Thanked 0 times in 0 posts
Default Better Spreads and/or alternative broker

Hi Jason

Is there any way to negotiate better spreads or a comission system with Gain since it is the only broker, so would be possible for us to trade different pairs. Near future means ( Month, weeks, days) ? Thank you very much for all!
Pipqueen is offline  
Reply With Quote
Old 12-14-2007, 08:39 AM   #4
Rollins
Senior Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 201
Thanks: 0
Thanked 0 times in 0 posts
Default

Hi,
Sorry for playing dumb, stocks, futures and probably options(?) are supported for IB but not FX?

I'd have my doubts about a broker who negociates spreads.
Last edited by Rollins; 12-14-2007 at 08:43 AM.
Rollins is offline  
Reply With Quote
Old 12-14-2007, 09:06 AM   #5
NinjaTrader_Ray
Administrator
 
NinjaTrader_Ray's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Denver, CO, USA
Posts: 11,350
Thanks: 10
Thanked 170 times in 100 posts
Default

At this time options and FX on IB are not officially supported.
NinjaTrader_Ray is offline  
Reply With Quote
Old 12-14-2007, 09:17 AM   #6
Rollins
Senior Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 201
Thanks: 0
Thanked 0 times in 0 posts
Default

Thanks, the phrasing sounds promising
Rollins is offline  
Reply With Quote
Old 12-14-2007, 09:21 AM   #7
Pipqueen
Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 77
Thanks: 3
Thanked 0 times in 0 posts
Default

Thank you Ray and all!
Pipqueen is offline  
Reply With Quote
Old 12-23-2007, 08:41 PM   #8
ohowie
Senior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 190
Thanks: 0
Thanked 0 times in 0 posts
Default

Forex.com has a new web api that accepts http gets and posts. is there a way to send http or http custom formatted streams to the new forex.com and gain.com web api interface in NT? Alternatively is there a way to write to a text file or similar so i can pick up with other custom program?

Thank you,
HB

Quote:
Originally Posted by NinjaTrader_Jason View Post
Hello,

At this time, it is only possible to trade forex with Gain Capital. However, there are plans to add another forex broker in the near future. We do not have a name or ETA yet when this will happen.
ohowie is offline  
Reply With Quote
Old 12-23-2007, 09:51 PM   #9
NinjaTrader_Ray
Administrator
 
NinjaTrader_Ray's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Denver, CO, USA
Posts: 11,350
Thanks: 10
Thanked 170 times in 100 posts
Default

Unfortunately this is not supported however, if you want to do custom strategy or indicator development, we make NinjaScript available. Please see the Help Guide for further information.
NinjaTrader_Ray is offline  
Reply With Quote
Old 12-24-2007, 12:34 AM   #10
ohowie
Senior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 190
Thanks: 0
Thanked 0 times in 0 posts
Default

Can i use calls to winhttp within ninja script?
ohowie is offline  
Reply With Quote
Old 12-24-2007, 01:09 AM   #11
NinjaTrader_Dierk
Administrator
 
NinjaTrader_Dierk's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Bamberg, Germany
Posts: 9,994
Thanks: 0
Thanked 7 times in 7 posts
Default

Sorry, not sure what you mean by "winhttp". Since NinjaScript basically is C# you can code anything in NinjaScript which you could code in C#.
NinjaTrader_Dierk is offline  
Reply With Quote
Old 12-24-2007, 02:06 AM   #12
ohowie
Senior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 190
Thanks: 0
Thanked 0 times in 0 posts
Default

thank you Dierk. i will use system calls to the windows http api to communicate with the forex.com new web api. i think i can get access. i want to stay with the low fractional spreads. thanks again HB
ohowie is offline  
Reply With Quote
Old 12-24-2007, 08:12 AM   #13
NinjaTrader_Ray
Administrator
 
NinjaTrader_Ray's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Denver, CO, USA
Posts: 11,350
Thanks: 10
Thanked 170 times in 100 posts
Default

.NET has a bunch of classes for HTTP access. Just look it up in the C# DOCS at MSDN.COM. However, if this is what you want to do, you have no need to use NinjaTrader, just code your own application.
NinjaTrader_Ray is offline  
Reply With Quote
Old 12-24-2007, 10:51 AM   #14
ohowie
Senior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 190
Thanks: 0
Thanked 0 times in 0 posts
Default

I use Ninja Trader because I absolutely love the product. As a developer I can appreciate the intuitive design and it makes my chores for automated trading easier. I just don't want to be limitted to Gain for Forex so i'll use the system call advice. I should have thought of that. Thank you.
ohowie is offline  
Reply With Quote
Old 12-29-2007, 03:50 AM   #15
mav8rick
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 0 times in 0 posts
Default Please reconsider lifting this limitation

Quote:
Originally Posted by NinjaTrader_Ray View Post
At this time options and FX on IB are not officially supported.
I sincerely hope this limitation will be lifted soon. This is - very truthfully - the last obstacle to me (and to many others) subscribing. Please fix it soon so that we can move on to full automated trading.

What is automated trading to IB's customers if it's just limited to stocks and futures?
mav8rick is offline  
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Support for charting spreads JangoFolly Charting 12 06-04-2014 08:16 AM
FOREX trading using Ninja sam ATM Strategies (Discretionary Trading) 20 12-24-2009 07:05 AM
Charting Spreads Bogan7 Charting 5 09-10-2008 06:52 AM
FX Entry as Chart Trader alternative trader2be Suggestions And Feedback 1 11-14-2007 07:37 AM
Buying the multiple broker Ninja Trader HelloHello Automated Trading 6 08-17-2007 02:04 PM


All times are GMT -6. The time now is 10:51 PM.

FULL RISK DISCLOSURE: Futures trading contains substantial risk and is not for every investor. An investor could potentially lose all or more than the initial investment. Risk capital is money that can be lost without jeopardizing ones financial security or lifestyle. Only risk capital should be used for trading and only those with sufficient risk capital should consider trading. Past performance is not necessarily indicative of future results. View Full Risk Disclosure.