Go Back   NinjaTrader Support Forum > Application Technical Support > Charting

Charting Support for NinjaTrader Advanced Charting.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-17-2011, 06:26 PM   #1
theKonshus1
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 times in 0 posts
Default Multibroker Historical Equities / Index data ( MBTrading / Yahoo )

I have a multibroker license and am using NT7. I'm using MBTrading and have used Yahoo for years for historical index data on my charts. I've filled in the index symbols for the indexes I'm interested in ( $SPX / ^GSPC for MBTrading / Yahoo ) in the Instrument manager. In the MBTrading Desktop Pro platform, I do get historical data for the indexes, but am not getting it with NT7. I vastly prefer the charting in NT7, but can go back to the single broker license if I can't get this to work. Any suggestions? The historical data just never loads. It only loads the indexes for the days that I'm connected, until I turn NT7 off for whatever reason - reboot or whatever .
theKonshus1 is offline  
Reply With Quote
Old 08-17-2011, 06:31 PM   #2
NinjaTrader_Kyle
NinjaTrader Customer Service
 
NinjaTrader_Kyle's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Denver, CO, USA
Posts: 9,204
Thanks: 298
Thanked 492 times in 476 posts
Default

theKonshus1,

Thanks for your post.

Which version of NinjaTrader 7 are you using? (Help > About)

What intervals of charts are you using?
NinjaTrader_Kyle is offline  
Reply With Quote
Old 08-18-2011, 07:43 AM   #3
theKonshus1
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 times in 0 posts
Default

I'm using NT 7.0.1000.6 and for the historical charts I'm most interested in are daily intervals.
theKonshus1 is offline  
Reply With Quote
Old 08-19-2011, 01:18 PM   #4
NinjaTrader_ChristopherJ
NinjaTrader Customer Service
 
NinjaTrader_ChristopherJ's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Denver, CO
Posts: 4,339
Thanks: 47
Thanked 211 times in 208 posts
Default

Please upgrade to NinjaTrader 7.0.1000.7 with the steps I have provided below. With this procedure you will not lose any Workspaces, Charts, etc.
  • Close all running applications.
  • Then from the Start menu select --> Control Panel --> Add and Remove Programs.
  • From Add and Remove Programs select NinjaTrader 7 and click Remove.
  • Then you will need to clear your internet browser cache and history. You will clear this from within your internet browser (with IE, Tools-->Options, delete cookies and files, clear history).
  • Reboot your machine.
  • Once these steps are completed, download NT7 from the link below:
    Download
If you still do not receive data correctly please disconnect from Yahoo and MB Trading then only connect to the Kinetick End of Day (Free) connection and let me know if the chart then populates.
NinjaTrader_ChristopherJ is offline  
Reply With Quote
Old 08-19-2011, 04:29 PM   #5
theKonshus1
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 times in 0 posts
Default

Thanks so much. That seems to work for me.

Now, I remember another question I have. When my NinjaTrader starts up, the chart windows after about 5 or 6 windows, don't have windows titles. This means I have to individually click on each chart to see what instrument / time frame it is showing. I keep 15 or 17 windows with different instruments, so its a lot of clicking just to find one particular chart that I want to see. Any suggestions?
theKonshus1 is offline  
Reply With Quote
Old 08-20-2011, 01:18 PM   #6
NinjaTrader_Kyle
NinjaTrader Customer Service
 
NinjaTrader_Kyle's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Denver, CO, USA
Posts: 9,204
Thanks: 298
Thanked 492 times in 476 posts
Default

Hi theKonshus1,

Unfortunately, this is a limitation of NInjaTrader and Windows at this time - you will need to select the windows for their titles to update to show instrument and interval.
NinjaTrader_Kyle is offline  
Reply With Quote
Reply

Tags
$spx, historical, indexes, mbtrading, yahoo

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MBTrading historical data problem polas Connecting 6 05-27-2011 05:49 AM
Issue with MBTrading historical data poindexter Connecting 7 11-22-2010 01:48 PM
Mbtrading historical data junkone Charting 6 11-19-2010 02:09 PM
NT7B6 w/ MBTrading Historical Data mrlogik Version 7 Beta General Questions & Bug Reports 10 01-28-2010 07:01 AM
NT7B5 MBTrading Historical Data mrlogik Version 7 Beta General Questions & Bug Reports 14 12-10-2009 08:44 AM


All times are GMT -6. The time now is 09:46 PM.

FULL RISK DISCLOSURE: Futures trading contains substantial risk and is not for every investor. An investor could potentially lose all or more than the initial investment. Risk capital is money that can be lost without jeopardizing ones financial security or lifestyle. Only risk capital should be used for trading and only those with sufficient risk capital should consider trading. Past performance is not necessarily indicative of future results. View Full Risk Disclosure.