NinjaTrader Support Forum  

Go Back   NinjaTrader Support Forum > Application Technical Support > Charting

Charting Support for NinjaTrader Advanced Charting.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-25-2011, 12:39 PM   #1
fosch
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 75
Thanks: 1
Thanked 2 times in 2 posts
Default Volume Bars Keep Disappearing on Chart

I pose the following question to the Ninja community...

Has anyone ever experienced the volume bars (from the VolumeUpDown indicator) completely disappearing from an open chart?

This has happened without me doing anything to the chart and it has happened when I click in the chart. I have many dozens of charts open, and it does not happen to all of the charts simultaneously. Maybe only one in 30, then 20 minutes later another chart will lose it's volume.

I'm been going back and forth with Ninja support, but they cannot recreate it on their end. So, I wanted to pose the question to the community to see if any else has ever experienced this same behavior.

I'm running the latest version of Ninja 7. I currently use Kinetick for data and IB as my broker. I've got over 8GB of memory installed on my PC, so that should not be the problem. This problem has popped up for over a year now... so, I tend to believe it is a bug on Ninja's side that others probably have experienced.

Thank you all!

fosch
fosch is offline  
Reply With Quote
Old 06-25-2011, 12:55 PM   #2
NinjaTrader_Matthew
NinjaTrader Customer Service
 
NinjaTrader_Matthew's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Denver, CO, USA
Posts: 5,719
Thanks: 189
Thanked 776 times in 743 posts
Default

Hello fosch,

Thank you for your post - do you remember who you were working with or the ticket number from the case you were working on? I would like to ensure the support rep you were working with can take note of any new information that may develop in this thread regarding your issue.

Also, for other users to help provide feedback, can you clarify if you experience this with minute or tick charts? Or do you see the issue with all intervals?
NinjaTrader_Matthew is offline  
Reply With Quote
Old 06-27-2011, 06:35 AM   #3
fosch
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 75
Thanks: 1
Thanked 2 times in 2 posts
Default

Quote:
Originally Posted by NinjaTrader_Matthew View Post
Hello fosch,

Thank you for your post - do you remember who you were working with or the ticket number from the case you were working on? I would like to ensure the support rep you were working with can take note of any new information that may develop in this thread regarding your issue.

Also, for other users to help provide feedback, can you clarify if you experience this with minute or tick charts? Or do you see the issue with all intervals?
Hi Matthew,

Sure. I had been working with Kyle.

Thanks.

fosch
fosch is offline  
Reply With Quote
Old 06-27-2011, 07:16 AM   #4
RJay
Senior Member
 
Join Date: May 2008
Location: Hartford, CT. USA
Posts: 633
Thanks: 21
Thanked 31 times in 24 posts
Default

fosch,

Sounds like this indicator may be throwing an exception. I've seen this before in custom indicators.

Load the following indicator onto the charts with the official version.

See if this version stays on the chart when the official version disappears.

RJay
Attached Files
File Type: zip VolumeUpDownException.zip (1.8 KB, 3 views)
RJay is offline  
Reply With Quote
Old 06-27-2011, 06:37 PM   #5
fosch
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 75
Thanks: 1
Thanked 2 times in 2 posts
Default

Quote:
Originally Posted by rt6176 View Post
fosch,

Sounds like this indicator may be throwing an exception. I've seen this before in custom indicators.

Load the following indicator onto the charts with the official version.

See if this version stays on the chart when the official version disappears.

RJay
Thank you RJay,

Unfortunately, I tried your indicator out with the exception handling, but the volume continued to disappear after about 10 minutes.

Curious... did the same behavior that I described in my initial e-mail occur to you when you decided to add the exception handling version of the indicator. Or was some other type of issues inspire you to create the modification. Thanks again for the reply.

fosch
fosch is offline  
Reply With Quote
Old 06-28-2011, 06:58 AM   #6
RJay
Senior Member
 
Join Date: May 2008
Location: Hartford, CT. USA
Posts: 633
Thanks: 21
Thanked 31 times in 24 posts
Default

Quote:
Originally Posted by fosch View Post
Thank you RJay,

Unfortunately, I tried your indicator out with the exception handling, but the volume continued to disappear after about 10 minutes.

Curious... did the same behavior that I described in my initial e-mail occur to you when you decided to add the exception handling version of the indicator. Or was some other type of issues inspire you to create the modification. Thanks again for the reply.

fosch
I ran into problems when working with level2 data where indicators would just disappear.

excluding exceptions gives stability to level2 data collections when using a ladder.
RJay is offline  
Reply With Quote
Reply

Tags
disappear, missing, vanish, volume, volumeupdown

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Why do my Volume bars keep disappearing? NT7 Trankuility Charting 9 10-05-2011 07:14 AM
Bars disappearing JoshDance Indicator Development 3 04-19-2011 10:33 AM
MarketDepth on chart disappearing Ouspensky Version 7 Beta General Questions & Bug Reports 6 03-02-2010 02:24 PM
Find the Highest & Lowest Volume Volume Bars RJay General Programming 1 09-03-2009 12:56 PM
Volume bars chart slowly ziebarf1 Charting 6 01-21-2009 08:03 AM


All times are GMT -6. The time now is 03:02 AM.

FULL RISK DISCLOSURE: Futures trading contains substantial risk and is not for every investor. An investor could potentially lose all or more than the initial investment. Risk capital is money that can be lost without jeopardizing ones financial security or lifestyle. Only risk capital should be used for trading and only those with sufficient risk capital should consider trading. Past performance is not necessarily indicative of future results. View Full Risk Disclosure.