Go Back   NinjaTrader Support Forum > Suggestions and Feedback > Suggestions And Feedback

Suggestions And Feedback New feature suggestions and feedback.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-08-2008, 09:37 PM   #1
tradertool
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 times in 0 posts
Default OpeneCry and Think or Swim data

OpeneCy and Think or Swim has one of the lowest commission rate and free real time data for futures. Is it possible to use their data for futures on Ninja? These data fees are huge if I want realtime CME, CBOT, NYBOT, ICE, NYMEX, CBOE, NYSE, and so on. These thing can add up more than $1000 amonth if I try to get them all from eSignal.
Can you please add those two to list of data vendor?
tradertool is offline  
Reply With Quote
Old 03-08-2008, 10:14 PM   #2
NinjaTrader_Josh
NinjaTrader Product Manager
 
NinjaTrader_Josh's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Denver, CO
Posts: 17,460
Thanks: 1
Thanked 171 times in 82 posts
Default

Thanks for the suggestion. We will add it to the list of future considerations.
NinjaTrader_Josh is offline  
Reply With Quote
Old 03-09-2008, 07:42 AM   #3
NinjaTrader_Ray
Administrator
 
NinjaTrader_Ray's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Denver, CO, USA
Posts: 11,352
Thanks: 10
Thanked 173 times in 101 posts
Default

We support many other leading connectivity and brokerage technologies. On the brokerage side, none of them have data fees. Although we will include OEC and TOS as possible future enhancements, you can use alternate brokerage technologies now. Here is a list.

http://www.ninjatrader.com/webnew/pa...ng_brokers.htm
NinjaTrader_Ray is offline  
Reply With Quote
Old 03-09-2008, 07:38 PM   #4
tradertool
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 times in 0 posts
Default Data Fees.

That is not true every brokers charges data fees. They tell you they are just passing on what the exchange charges. For real time, CME charges $55, CBOT charges $55, Nymex charges $55, Comex charges $55, Eurex charges $21, KCBOT charges $20, MGE charges $15, NYBOT charges $55, Chicago One charges $1, AMEX $1, Nasdaq charges $16, NYSE charges $1, Opra charges $3, PBOT charges $1, and so on. These are for real time fees more exotic stuffs cost more. Also markets outside US cost a lot too. Only brokerage currently do not charge any data fees are Think or Swim and Open eCry.
I am surprised that you did not know that. You ask all the brokers in your website, they tell you you are crazy if you think you don't need to pay data fees to exchange. Those listed except Interactive Brokers, they charge more than what I listed above. They add more on top of the fees.

If you care about traders, you should come up with solution to utilize OpeneCry and Think or Swim data. They do not even require minimum transaction to cover the fees.
tradertool is offline  
Reply With Quote
Old 03-10-2008, 06:56 AM   #5
NinjaTrader_Ray
Administrator
 
NinjaTrader_Ray's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Denver, CO, USA
Posts: 11,352
Thanks: 10
Thanked 173 times in 101 posts
Default

With alll due respect, you are misinformed. All brokers do not charge exchange fees for data.
NinjaTrader_Ray is offline  
Reply With Quote
Old 04-04-2008, 07:23 PM   #6
Aussie2
Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Sydney
Posts: 78
Thanks: 0
Thanked 0 times in 0 posts
Arrow TOS adapter

Ray is right - all brokers do not charge directly - some provide limited real time data ie some MF Global accounts & TD Ameritrade - others build the data cost into their commission ie TOS, - others have very low commisions and some low data fees ie IB. Many do not charge if your account is over a certain size or your trade volume exceeds their threshold.

Any way ....

... what I did want to say is that TOS (thinkorswim) is a great broker with great trader tools and enhancements. Their volatility information and probability and position testing tools are real time. They broker/trade stocks options and futures. TOS auto trade. TOS are tech savy and have PDA support. Also in these difficult times the use of a completely independant and reputable custodian service ie Penson is a big plus for TOS. (Australia just had a boutique broker collapse and some clients may have lost out) Enough of the sales pitch.

So .......

Ray it would be great if NT was able to develop an adapter and connect to TOS!
Last edited by Aussie2; 04-05-2008 at 03:11 PM. Reason: Spelling
Aussie2 is offline  
Reply With Quote
Old 04-13-2008, 08:06 PM   #7
Tasker-182
Senior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 100
Thanks: 39
Thanked 46 times in 36 posts
Default Tos adapter

I would like to add to the TOS request as well. I like what TOS does but I also would like to have the option to use Ninja platform to place trades. TOS platform not so hot for placing trades (imo).

Thanks for listening.
Tasker-182 is offline  
Reply With Quote
Old 03-28-2009, 01:31 AM   #8
rockon1122
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 times in 0 posts
Default please add TOS

Think or Swim data feed + trading please it would work wonder.

Thanks
rockon1122 is offline  
Reply With Quote
Old 03-29-2009, 06:47 AM   #9
price777999
Senior Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 198
Thanks: 5
Thanked 4 times in 3 posts
Default

Quote:
Originally Posted by Tusker-182 View Post
I would like to add to the TOS request as well. I like what TOS does but I also would like to have the option to use Ninja platform to place trades. TOS platform not so hot for placing trades (imo).

Thanks for listening.

I totally agree i would change to thinkorswim charting tomorrow ,they have great charts for free and data feed for free.

the only thing i don't like is the order placing.

if i could use thinkorswim as a broker and Ninja charts that would be perfect.

But i might change over anyway.
price777999 is offline  
Reply With Quote
Old 03-29-2009, 02:38 PM   #10
Aussie2
Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Sydney
Posts: 78
Thanks: 0
Thanked 0 times in 0 posts
Default

Latest on TOS is that they have been bought out by TD Ameritrade. Apparently the TOS java platform will remain. Perhaps this might make it easier to develop the NinjaTrader TOS adapter as NinjaTrader already have a good relationship with TD Ameritrade.
Aussie2 is offline  
Reply With Quote
Old 07-15-2009, 04:26 PM   #11
heech
Senior Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 576
Thanks: 0
Thanked 1 time in 1 post
Default

Open E Cry... please please please, pretty please.

They have a great API. Should be no more than a few hours of hacking for Dierk!

https://www.openecry.com/services/api_signup.cfm
heech is offline  
Reply With Quote
Old 08-08-2009, 11:47 AM   #12
nnmlrl
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 times in 0 posts
Default

please add support to OEC...
nnmlrl is offline  
Reply With Quote
Old 12-20-2009, 03:24 AM   #13
otrader
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 times in 0 posts
Default One more for OpenEcry pleassssssssse!

These guys are great and having NinjaTrader with Opencry would be just AWESOME!!!
otrader is offline  
Reply With Quote
Old 12-03-2010, 02:35 PM   #14
John.2000
Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 30
Thanks: 3
Thanked 0 times in 0 posts
Default Indicator/ Strategy Search option

When trying to add Indicators or Strategies to a chart, one has to either know the name exactly, or at least what the initial charactor is. Please provide the ability to search the Indicators and Strategy names when trying to add them to the chart using partial or wildcards. This would help tremendously.

Thanks
John.2000 is offline  
Reply With Quote
Old 12-03-2010, 02:59 PM   #15
NinjaTrader_RyanO
NinjaTrader Customer Service
 
NinjaTrader_RyanO's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Denver, CO
Posts: 2,201
Thanks: 3
Thanked 17 times in 16 posts
Default

Hi John.2000,

Thank you for your post, and I have forwarded this suggestion to development as a possible future enhancement to NinjaTrader.

Thank you for the suggestion.
NinjaTrader_RyanO is offline  
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 03:27 AM.

FULL RISK DISCLOSURE: Futures trading contains substantial risk and is not for every investor. An investor could potentially lose all or more than the initial investment. Risk capital is money that can be lost without jeopardizing ones financial security or lifestyle. Only risk capital should be used for trading and only those with sufficient risk capital should consider trading. Past performance is not necessarily indicative of future results. View Full Risk Disclosure.